De diëtisten

Yvonne

Mijn naam is Yvonne Hollander. Ik ben diëtiste, voedingsdeskundige en sportinstructrice in Groningen en Uithuizen. Ik ben daarbij deskundige op het gebied van voeding en sport bij gezondheid en ziekte.

Voeding speelt een belangrijke rol in ons leven. Denk maar aan het plezier en genot dat eten en drinken ons geeft. Niet voor niets zijn aan belangrijke feestdagen speciale gerechten of lekkernijen gekoppeld en vieren we een feest met lekker eten en drinken. Maar denk ook aan wat er gebeurt met het gewicht en de lengte van een kind in de periode tussen baby en adolescent (0-18 jaar). Een gezonde voeding heeft invloed op je herstel tijdens of na ziekte en kan ook bepalend zijn voor je prestatievermogen bij sport.

In 2007 heb ik met plezier mijn diploma tot sport- en beweging coördinator aan het CIOS behaald. Naast sporten en lesgeven was ik ook erg geïnteresseerd in voeding. Om te kunnen bewegen heeft een mens gezonde en voedzame voeding nodig, dit is immers onze brandstof. Hier wilde ik meer over weten om mensen beter te kunnen begeleiden. In februari 2012 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Jij krijgt van mij een voedingsadvies op maat en begeleiding, afgestemd op jouw leefstijl, doel en voorkeuren.

GRATIS INLOOPSPREEKUUR OP MAANDAG VAN 17.30-18.30 UUR ZONDER AFSPRAAK! LOCATIE GRONINGEN.

Maya

Mijn naam is Maya Wubbels. Ik ben diëtiste, voedingsdeskundige, coach in positieve gezondheid en gezond ouder worden in Groningen en Appingedam.

Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool Groningen. Voeding is een belangrijk aspect in het leven van de mens en kan voor iedereen een andere rol spelen. Voeding kan lekker en gezellig zijn, maar ook belangrijk of noodzakelijk. Iemand kan ongewenst gewicht verliezen of juist aankomen, of iemand krijgt een andere voedingsbehoefte door bijvoorbeeld ziekte of zwangerschap.

De diëtist kan helpen met onder andere deze vraagstukken over voeding bij ziekte en gezondheid. Veranderen van een voeding- en/of leefpatroon kan vaak lastig zijn. Als diëtist en coach wil ik hierbij ondersteuning bieden door samen te kijken naar mogelijkheden, en niet onmogelijkheden. Gezond ouder worden willen we allemaal, maar gelukkig ouder worden misschien wel meer. Ik ben van mening dat voeding een belangrijke rol speelt bij gezond en gelukkig leven (en ouder worden).

Na Voeding & Diëtetiek heb ik de masteropleiding Healthy Ageing Professional gestart en afgerond. Ik heb tijdens mijn studie vooral geleerd om anders te denken en anders te doen. Ieder mens is uniek, en dat vraagt om een andere benadering.

Persoonlijke aandacht en positiviteit vind ik belangrijk bij de weg naar een gezonde eet- en leefstijl en bij het behalen van jouw persoonlijke doelen.

“Mijn uitdaging is om op een praktische manier meer inzicht te geven en handvatten te bieden om jouw voedingspatroon en leefstijl op de lange termijn te veranderen en vol te houden”

Verschil met een gewichtsconsulent / leefstijladviseur

De titel diëtist is een beschermde titel, wat wil zeggen dat niet iedereen zich zomaar diëtist mag noemen. Daarvoor moet je de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond en staan ingeschreven in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici. Iedere vijf jaar moet een ingeschreven diëtist laten zien dat ze voldoende werkervaring heeft opgedaan en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd. De meeste zorgverzekeraars stellen inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici als eis voor het sluiten van een contract met een diëtist. Voedingsbureau Yvonne Hollander voldoet aan deze eisen.

 

De titel gewichtsconsulent of leefstijladviseur is geen beschermde titel, wat betekent dat in principe iedereen zich mag uitgeven als gewichtsconsulent of leefstijladviseur. Alleen met een erkende diploma kunnen gewichtsconsulenten zich vervolgens aansluiten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, oftewel de BGN. Wanneer een gewichtsconsulent is aangesloten bij de BGN weet je zeker dat iemand een gedegen beroepsopleiding heeft afgerond. De behandeling die u bij een diëtist krijgt is van een andere aard dan bij een gewichtsconsulent of leefstijladviseur.

 

Een belangrijk verschil is dat een diëtist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen. (te hoog cholesterolgehalte, te hoge bloeddruk, diabetes, etc.). Voor veel mensen die te zwaar zijn is dit van belang. De diëtist heeft de nodige medische kennis in combinatie met voedingskennis om een dieet samen te stellen. Een gewichtsconsulent of leefstijladviseur is alleen opgeleid om mensen met gewichtsproblemen te adviseren en te begeleiden. Dit betreft mensen met matig overgewicht met een BMI van 25 tot 30 waarbij geen co-morbiditeit aanwezig is.

 

 

Diensten

Online coaching

 

Online coaching is programma wat gericht is op het aanpassen van jouw leefstijl in 12 weken om gezond, fit en energiek door het leven te gaan. Ik ben hierbij jouw persoonlijke online diëtist en sportinstructrice die jou begeleid aan de hand van informatie en opdrachten over voeding, gedrag, bewegen en ontspannen. Lees verder…

Supermarkttour

 

Je wilt gezond eten maar weet niet precies welke producten je moet kiezen? In een oogopslag is vaak niet aan een verpakking te zien of het een gezonde keuze betreft of niet.  Lees verder…

Gezond bedrijf

 

Bijna de helft van de Nederlanders is te dik. Overgewicht is niet alleen een esthetisch probleem, het brengt ook heel wat gezondheidsrisico’s met zich mee. Overgewicht vergroot de kans op o.a. hart en vaatziekten, diabetes, hoog cholesterol en gewrichtsklachten waardoor ziekteverzuim zal toenemen. Lees verder…

Ik werk o.a. samen met:
Yvonne Hollander
Boumaboulevard 527, 9723 ZS Groningen
Tel.Nr: 06-20164588

 

Openingstijden:
Maandag 9.00 – 20.00 Uur*
Dinsdag 8.00 – 17.00 Uur
Woensdag 8.00 – 17.00 Uur
Donderdag 9.00 – 20.00 Uur
Vrijdag 8.00 – 17.00 Uur

 

*Gratis inloopspreekuur op maandag van 17.30-18.30 uur zonder afspraak! Locatie Groningen.

KP_logo_yh NVD_logo_yh

Copyright Yvonne Hollander | KVK 61634794 | Algemene voorwaarden conform NVD; Gedeponeerd bij de KVK. Privacybeleid (PDF)