Even voorstellen: Yasmin de Boer, diëtist i.o.

20 sep Even voorstellen: Yasmin de Boer, diëtist i.o.

Bij deze wil ik mezelf voorstellen als diëtist in opleiding bij voedingsbureau Yvonne Hollander.
Ik ben Yasmin de Boer, ik ben 23 jaar en de komende 20 weken loop ik stage bij Yvonne.
Na 2 jaar gewerkt te hebben in het ziekenhuis is het tijd voor de volgende stap, afstuderen. Dit jaar rond ik mijn studie voeding en diëtetiek af en dan mag ik mijzelf diëtiste noemen. Ik ga me bezig houden met het voeren van gesprekken met cliënten, voorlichtingen geven zowel aan cliënten als  aan zorgprofessionals en je zult me tegen komen op social media.

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in voeding. Ik ben een groot deel van mijn leven te zwaar geweest en heb erg geworsteld om een gezond gewicht te krijgen en te houden. Ik weet hoe moeilijk het is om een eetpatroon te vinden die bij jezelf past. Door de opleiding heb ik natuurlijk veel geleerd over de richtlijnen goede voeding, het menselijk lichaam en over mezelf. Inmiddels weet ik wat bij mij past en nu zou ik graag andere mensen willen inspireren op het gebied van voeding en leefstijl.

Zo vind ik het interessant hoe voeding als medicijn kan werken bij veel verschillende ziektebeelden en aandoeningen. Bijvoorbeeld hoe iemand met diabetes zich veel prettiger kan voelen na hulp van een diëtiste door aanpassingen in het voedingspatroon. Of hoe passende voeding iemand kan helpen om een te hoge bloeddruk te verlagen.

Ik woon in Kantens met mijn vriend en onze katten. Naast mijn studie kun je me drie keer per week vinden op het voetbalveld. Reizen is mijn grote passie, daar haal ik zoveel energie uit. Ik vind het geweldig om nieuwe plekken te ontdekken en van de ene verbazing in de andere te vallen. Ik vind het leuk om in mijn moestuin bezig te zijn en de oogst om te zetten in een lekker maaltijd. Dat maakt je creatief in de keuken.

Tijdens een stage krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van het werkveld. Yvonne is daarin erg actief, ik kan ook in dat opzicht veel van haar leren en grijp die kans natuurlijk met beide handen aan.

Ik kijk uit naar aankomende periode. Wellicht ontmoet ik je in de praktijk of op het spreekuur.

Groetjes Yasmin

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie