Recept: GADO-GADO

12 feb Recept: GADO-GADO

Gado gado is een traditioneel Indonesich gerecht. Het is een groente schotel overgoten met saté saus en geserveerd met rijst. Op internet vindt je een tal van recepten en allemaal zijn ze verschillend. Gado gado betekent mix-mix. Daarom kun je de  groenten mixen die jij lekker vindt. Ik houd van een pittige smaak en knapperige groenten.   Zelf eet ik het heel vaak zonder satésaus omdat ik dit zo al super  lekker vindt en het scheelt behoorlijk in calorieën. Hieronder lees je mijn eigen gado-gado versie.

IMG_0009Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram zilvervliesrijst
1 kipfilet
ketjap
2 tl sambal
250 gram sperziebonen
1 gele paprika
125 gram taugé
3/4  komkommer
2 eieren

Bereiding:
1. Kook de zilvervliesrijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
2. Kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar. De 2 eieren kook ik met de boontjes mee.
3. Snijd ondertussen de kipfilet, paprika en de komkommer in kleine stukjes.
4. Doe een eetlepel olie in de pan en bak hierin de kipfilet. Schenk meteen een scheutje ketjap bij de kip en 2 theelepels sambal.
5. Wanneer de kip gaar is kun je paprika, komkommer en boontjes toevoegen en roerbak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de taugé toe en roerbak dit ook nog 1 minuut mee.
6. Verdeel de rijst over de borden en schep het groenten-kip mengsel over de rijst. Snijd het ei in 4 partjes en leg deze boven op.  Je kunt nog een beetje ketjap over het gerecht schenken voor iets meer smaak.

Variatie tip:
Het orginele gado-gado recept wordt geserveerd met saté saus en kroepoek. Dit zijn natuurlijk erg calorierijke producten en naar mijn idee is dit niet perse nodig omdat het zonder deze toevoegingen al enorm lekker is!
Ook kun je er ongezouten pinda’s bij serveren om het gerecht nog meer  knapperig te maken.

Deel mijn blog op        

2 Reactie's
  • Mascha van Kampen
    Geplaatst op 07:19h, 17 januari Beantwoorden

    Hoi Yvonne,

    Kun je mij ook vertellen hoeveel calorieën en koolhydraten dit recept heeft?

    Wil vandaag jou recept gaan uitproberen:-)

    • Yvonne Hollander
      Geplaatst op 17:49h, 19 januari Beantwoorden

      Hoi Mascha,

      Op dit moment ben ik met zwangerschapsverlof, vandaar mijn verlate reactie.
      Ik heb dit recept niet berekend. Ik kan dit in de toekomst wel voor je doen. In principe bevat alleen de rijst en ketjap koolhydraten.
      en natuurlijk een klein beetje uit de groenten maar dit is minimaal.
      Calorieën vind ik niet belangrijk omdat dit recept uit veel groenten bestaat wat veel vitaminen en vezels bevat.
      Hopelijk kun je hier vast wat mee.

      Groetjes Yvonne

Geef een reactie