Recept: Groene pakketjes

31 aug Recept: Groene pakketjes

GROENE PAKKETJESquinoa

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
– 250 g quinoa
– 8 Chinese koolbladeren of savooi koolbladeren
– 1 teentje knoflook
– 2 el gehakt peterselie
– 100 g amandelen (geschaafd)
– 2 el geraspte parmezaan
– 250 ml groentebouillon
– versgemalen peper
– zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 °C op de heteluchtstand. Breng 500 ml gezouten water aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef grondig onder stromend water. Doe de quinoa in het kokende water, zet het vuur lager en laat afgedekt 15 minuten zachtjes garen. Giet af indien nodig en laat afkoelen
2. Spoel de koolbladeren en blancheer ze 3 à 4 minuten in kokend gezouten water. Giet af, laat schrikken in ijskoud water en dep droog. Snij eventueel de dikke nerven platter, maar let op dat je de bladeren niet doorsnijdt. Leg de bladeren op je werkblad.
3. Meng de grotendeels afgekoelde quinoa met de amandelen en de peterselie. Pel en pers de knoflook. Voeg toe. Meng er op het laatst de geraspte parmezaan door en kruid met peper en zout. Schep de quinoavulling in het midden van de koolbladeren, vouw de zijkanten naar binnen toe en rol de pakketjes op. Bind ze op met keukentouw of zet ze vast met saté prikkertjes.
4. Giet in een ovenschaal de bouillon en leg de pakketjes hierin. Zet de schaal 25 minuten in de warme oven, zodat de koolpakketjes zacht verder kunnen garen.

Eetsmakelijk!

Geschreven door: Yvonne Hollander, diëtist.

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.