Recept: Havermoutmuffins met blauwe bessen

07 mrt Recept: Havermoutmuffins met blauwe bessen

Een muffin is een Brits baksel, dat een beetje tussen brood en cake inzit. Muffins zijn er in vele variaties. Ze worden vaak versierd met glazuur en soms wordt er chocolade of fruit aan toegevoegd. Daarnaast heb je ook hartige muffins waarbij geen suiker aan het deeg is toegevoegd en vaak groenten worden gebruikt. Een variatie die ik erg lekker vind is deze met havermout en blauwe bessen. Wanneer de muffins nog een beetje warm zijn, zijn ze echt het allerlekkerst!

Wat heb je nodig? (12 stuks)IMG_5969

  • 200 gram winterpeen
  • 275 gram volkorenmeel
  • 1 mespunt zout
  • 1 tl kaneel
  • 3 tl bakpoeder
  • 150 gram rietsuiker
  • 3 el honing
  • 310 ml karnemelk
  • 80 ml koolzaadolie
  • 1 ei
  • 150 gram blauwe bessen
  • 75 gram havermout
  • Muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren muffinvormpjes

Bereidingswijze  

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil en rasp de winterpeen.

Meng in een schaal het volkorenmeel, zout, kaneel, de bakpoeder en suiker.

Meng in een andere schaal de honing, karnemelk, koolzaadolie en het ei tot dit een gladde massa is. Voeg daarna het meelmengsel hieraan toe en roer dit goed door elkaar. Voeg als laatste de winterpeen, blauwe bessen en havermout toe en spatel dit rustig door het mengsel heen.

Doe de papierenvormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag. Tip: gebruik hiervoor een ijsboltang, maar dit kan natuurlijk ook met 2 lepels.

Bak de muffins ca. 25 minuten op 180 °C.

Steek een satéprikker in de muffin om te controleren of deze gaar is. Komt de satéprikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.

Geschreven door: Evelien Roelofs.

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie