Juist wél of geen koolhydraten?

18 apr Juist wél of geen koolhydraten?

koolhydratenEen veel voorkomende tip om gewicht kwijt te raken is om geen koolhydraten meer te eten.  

Dit is niet waar!
Je moet juist wel koolhydraten eten omdat dit een belangrijk bron van energie voor ons lichaam is. Het is nooit goed om een hele productgroep uit je voedingspatroon te elimineren omdat er naast energie ook een heleboel belangrijke vitaminen en mineralen in zitten die je lichaam nodig heeft.

Wat zijn koolhydraten?
Het is vaak onduidelijk welke producten tot de koolhydraatrijke behoren. Wanneer er over koolhydraten gesproken wordt, dan bedoeld men vaak pasta, brood, aardappelen en rijst. maar dit  zijn niet de enige producten die koolhydraten bevatten. Koolhydraten is een verzamelnaam voor zetmeel (zoals in brood, aardappel, rijst, pasta) én suikers, zoals de witte suiker in de suikerpot maar ook suiker in zuivelproducten (melksuiker, ook wel lactose)   en fruit (vruchtensuiker, ook wel fructose).

Kies voor volkoren!
Aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, zuivel, fruit, het zijn allemaal voedingsmiddelen die passen in binnen een verantwoord voedingspatroon. Of je nu wilt afvallen, aankomen of je gewicht stabiel houden. Belangrijk is om te kiezen voor de volkoren variant zoals volkoren brood, volkoren pasta en zilvervliesrijst. Hierin zitten vezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel waardoor je niet na een uurtje alweer trek hebt! Let uiteraard ook op de portiegrootte, dan is er geen probleem 🙂

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie