Recept: American Pancakes, perfect ontbijt voor het weekend!

22 jun Recept: American Pancakes, perfect ontbijt voor het weekend!

In het weekend houd ik er van om een lekker uitgebreid ontbijtje te maken. Hierbij deel ik het recept voor American Pancakes. American Pancakes ook wel bekend als FlapJacks zijn wat luchtiger dan de pannenkoeken die wij kennen. Dit komt omdat er rijsmiddelen aan het beslag wordt toegevoegd. Officieel hoor je bloem te gebruiken maar ik heb gekozen voor volkorenmeel, hier zitten vezels in wat er voor zorgt dat je na dit ontbijtje niet na een uur weer trek hebt en dus een langer verzadigd gevoel ervaart.  

American pancakeWat heb je nodig? (Voor 5 kleine pannenkoekjes)
100 gram volkorenmeel (of bloem)
140 ml karnemelk
1,5 theelepel bakpoeder (vergeet dit niet voor het luchtige effect!)
1 ei
Topping naar smaak: Ik heb gekozen voor rood (diepvries) fruit en een beetje honing.

Hoe maak je het?
Mix alle  ingrediënten, behalve de topping, door elkaar met een mixer tot een gladde massa. Laat een drupje boter in een koekenpan smelten en schenk afhankelijk van hoe groot je koekenpan is een of twee rondjes beslag in je de pan. Bak de American pancakes aan beide kanten goudbruin. Leg een  pancake op een bord en leg daar een beetje topping op, stapel vervolgens de andere pancakes daar bovenop en op de laatste pancake beleg je de rest van je topping.

Enjoy!  

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie