Recept: Bietensalade met geitenkaas en walnoten

17 sep Recept: Bietensalade met geitenkaas en walnoten

FullSizeRender

Benodigdheden voor 2 personen:
zakje gemixte veldsla
een klein potje bieten (natuurlijk kun je kiezen voor een verse biet, die je eerst moet koken)
75 g geitenkaas
50 g walnoten
olijfolie
peper en zout
eventueel een beetje honing

 

Hoe maak je het?
Doe de veldslamix in een grote schaal. Druppel een klein beetje olie en strooi peper en zout naar smaak over de sla en mix dit door elkaar. Druppel dan een beetje bietvocht over de sla en mix dit nog eens door elkaar. Giet de rest van het bietsap af en leg de bietjes boven op de sla. Stooi hier de geitenkaas en walnoten over. Eventueel een klein beetje honing er over voor de zoetekauwen onder ons. Eetsmakelijk!

Tip: De bovenstaande salade is zacht van smaak. Houdt je van meer pit? Dan kun je de de olie vervangen voor een beetje Balsamicoazijn en de geitenkaas kun je vervangen voor Roquefort.

Geschreven door: Yvonne Hollander, diëtist.

Deel mijn blog op        

 

Geen reactie's

Geef een reactie