Recept: Gevulde pita

31 mrt Recept: Gevulde pita

 

Wellicht gebruik je de pitabroodjes alleen wanneer je shoarma eet maar wist je dat je deze broodjes op allerlei manieren kunt vullen? Ik heb hier een heerlijk recept voor je.

Ingrediënten voor 2 personen:
4 pita broodjes
1 zakje veldsla
200 gram gehakt
1 courgette
2 puntpaprika’s
1 rode ui
125 ml kwark
1/4 komkommer

Kruiden:
1 teentje knoflook
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel kurkuma
chili peper naar smaak
zout en peper

Hoe maak je het?

– Bak het gehakt rul en voeg de kruiden (komijnzaad, kurkuma, chili en een beetje zout) toe.
– Snijd ondertussen de courgette, paprika en rode ui in blokjes en voeg dit toe aan het gehakt.
– Verwarm de pitabroodjes onder de grill of in een broodrooster
– Schep de kwark in een kommetje, voeg hierbij 1/4e van een komkommer in hele kleine blokjes aan toe. Pers een knoflook en breng verder op smaak met een beetje peper en zout.
– Vul het Pitabroodje met wat veldsla en het groenten-gehaktmengsel en maak het af met een eetlepel kwarksaus

Eetsmakelijk

Geschreven door: Yvonne Hollander, diëtist

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie