Recept: Groente kebab

04 aug Recept: Groente kebab

Recept:  Groente kebab
4  personen
Bereidingstijd: 15  minuten + 10 minuten marineren

Wat heb je nodig?
– 350-400 g kipfilet
– 1  courgette
–  1 aubergine
– 2 kleuren paprika
–  4 tomaten
– paprika poeder pikant
– kerrie poeder
– komijnzaadjes
– zout en peper
– 2  teentje knoflook
–  500 ml magere kwark
– 8 grote pitabroodjes

Hoe maak je het?
1. Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer met een beetje zout, 1 eetlepel paprika poeder, 1 eetlepel kerriepoeder en 1 eetlepel komijn. Laat dit 10 minuten intrekken.
2. Snijd ondertussen alle groenten in grove stukken.
3. Giet  een klein beetje olijfolie in een wok pan en bak de kipfilet tot de stukjes goudbruin zijn. Pers ondertussen een teentje knoflook bij de kip.
4. Doe de groenten bij de kip en voeg nog 1-2 lepels komijn toe.
5. Rooster de pita broodjes
6. Roer de kwark los, knijp een teentje knoflook door de kwark en breng op smaak met wat peper en zout.
7. Vul de pitabroodjes met een eetlepel kwark en verder met het kip-groenten mengsel.

Eet smakelijk!

Geschreven door: Yvonne Hollander, diëtist

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie