Recept: Kipcocktail

05 jul Recept: Kipcocktail

kipcocktailEen lekker fris voorgerechtje voor de zomer.  Het is erg makkelijk te maken en het recept is gezonder dan het origineel.  

Voor- of bijgerecht
10 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)
– IJsbergsla
– 2 kipfilet
– Kipkruiden
– Rijpe perzik
– Halve ananas
– Mandarijnen (uit blik)
– 3 eetlepels kwark
– 2 eetlepel whiskeysaus
– Evt. peterselie

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en bak de kip gaar in de pan met wat kipkruiden.
Snijd ondertussen het fruit in dezelfde grootte van de kip. Stop alles bij elkaar in een bak.
Maak in een apart bakje de saus. Roer de kwark, wiskeysaus en wat sap van de mandarijnen door elkaar.
Wanneer de kip gaar is, even laten afkoelen en stop het vervolgens bij in de bak van het fruit. Roer daarna de saus er door heen.
Pak een schaaltje of glaasje en leg wat ijsbergsla onderin. Schep vervolgens de kipcocktail er over en maak af met wat peterselie.

Eet smakelijk!

Variatietips:
– Doe er ander fruit door, zoals appel of mango
– Nog lekkerder met zelfgemaakte wiskeysaus
– Vervang de kip door garnalen  

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie