Recept: kwarkbrood

20 sep Recept: kwarkbrood

kwarkbroodWil je tussendoor of bij je broodmaaltijd eens iets anders? Maak dan een kwarkbrood! Het is erg lekker maar vooral ook gezond. Je kan er je eigen variaties van maken en het staat zo in de oven om gebakken te worden.

  • Ontbijt/bijgerecht
  • 10 minuten + 25 minuten oventijd
  • Lekker en gezond

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 250 gram kwark
  • 200 gram volkoren tarwebloem
  • 60 gram tutti frutti (of gedroogd fruit wat je lekker vind)
  • 50 gram rozijnen
  • 60 gram gemengde noten
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 gram amandelschaafsel
  • Zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe de kwark in de kom en meng met de eieren
  3. Voeg daarna het meel, de bakpoeder en wat zout toe. Meng dit tot een glad beslag
  4. Snijd de tutti frutti en noten in stukjes en doe dit bij in de kom samen met de rozijnen
  5. Bedek een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel in de cakevorm
  6. Strooi er vervolgens amandelschaafsel overheen
  7. Zet in de oven voor 35 minuten

Variatie:

  • Lekker met een plak kaas of appelstroop
  • Doe er eens kleine stukjes pure chocolade door het beslag
  • Vervang rozijnen door cranberry’s

Geschreven door: Laura Hoefman

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie