Recept: Paprikasoep

03 feb Recept: Paprikasoep

Zelf soep maken is echt super easy en écht veel lekkerder dan soep uit een pakje of zak. Paprikasoep lijkt op tomatensoep alleen de smaak is wat scherper.  

Ingrediënten:
1 ui
2 teentjes knoflook
3 paprika’s
+/- 10 cherry tomaatjes
2 takjes basilicum
1 eetlepel paprika kruiden
500 ml water
2 groenten bouillonblokjes

Benodigdheden:
Een pan en een blender of staafmixer

Hoe maak je het?
1. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit dit samen met de knoflook 2 minuten op hoog vuur.
2. Snijd ondertussen de paprika in grove stukken en voeg dit samen met de tomaatjes aan de ui en knoflook toe. Bak dit zo’n 4 minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg er 5oo ml water aan toe met de bouillonblokjes tot het water kookt.
4. Voeg de basilicum en de paprikakruiden toe en laat het 10 min. op zacht vuur lekker pruttelen.
5. Mix met een staafmixer tot een glad geheel.  

Tip: voor een milde/romige paprika soep kun je een eetlepel crème  fraiche door de soep roeren.

Geschreven door: Yvonne Hollander, diëtist.

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie