Recept: Penne met zalm en frisse citroen-roomkaas

04 mrt Recept: Penne met zalm en frisse citroen-roomkaas

IMG_0725Heb jij ook een aantal favoriete recepten die je met regelmaakt maakt? Ik in ieder geval wel. Wij zijn dol op pasta, omdat wij dat heel lekker vinden maar ook omdat het snel klaar is en het veel energie oplevert voor het  sporten. Pasta met spinazie en zalm is zo een standaard recept. Deze keer heb ik een kleine aanpassing gemaakt door citroen toe te voegen in het standaard recept waardoor het ineens een hele andere smaak krijgt. Super lekker!  

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
300 gram bladspinazie
2 uien
250 gram kastanje champignons
1 citroen
125 g verse roomkaas (kruiden)
200 gram Penne
2 stukjes zalm

Hoe maak je het?
1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de penne beetgaar.
2. Snipper de uien fijn en snijd de champignons in blokjes . Verhit olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de ui en champignons tot deze goudbruin zijn. Voeg dan de roomkaas toe en schep dit geheel een paar keer om. Voeg eventueel een beetje water toe om een  smeuïge  massa te behouden.
3. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de schil boven het ui-champignon mengsel en voeg 1 eetlepel sap van de citroen toe.
4. Zet het vuur zacht en voeg nu ook de bladspinazie toe, schep het geheel een paar keer om zodat de bladeren van de spinazie slinkt.
5. Bak in een andere pan de zalmmoot gaar, breng op smaak met peper en zout.
6. Serveer de pasta samen met het groenten-roomkaas mengsel en versnipper de zalm boven de groenten.

Eet smakelijk!  

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie