Recept: rijstsalade met pompoen en gorgonzola

06 mrt Recept: rijstsalade met pompoen en gorgonzola

 

De trend van tegenwoordig betreft eten is ‘bowlfood’, of te wel alles in een kom. Lekker, comfortabel maar ook gezond. Wanneer je s’avonds laat thuis komt en geen zin meer hebt om uitgebreid te koken of weinig tijd hebt omdat je ook nog wil sporten dan is bowlfood een echte uitkomst. Je kunt er allerlei variaties mee maken met rijst, noodles, couscous, etc. Met verschillende soorten groenten en kruiden of specerijen.  Hierbij deel ik je graag de rijstsalade, wat ik snel en succesvol vindt.

Voor 2 personen:
– 200 g zilvervliesrijst
– 400 gram pompoen in blokjes
– 1 rode ui
– andere groenten naar keuze, bijvoorbeeld 1/2 courgette en 1/2 prei
–  1 eetlepel gemalen komijn
– 150 g gorgonzola
– peper en zout naar smaak

Bereiding:  
1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
2. Snijd de groenten in grove stukken en roerbak dit 4-6 minuten in olijfolie.
3. Voeg de specerijen toe aan de wokgroenten. In dit geval de komijn, peper en zout.
4. Roer de rijst door het groentemengsel en voeg als laatste ook de gorgonzola in blokjes toe. Roer alles nog een keer goed door elkaar en serveer het in een bowl/kom.

Enjoy!

Geschreven door: Yvonne Hollander, diëtist

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie