Recept: Traditionele Pesto

06 feb Recept: Traditionele Pesto

Pesto is een saus wat oorspronkelijk uit Italië komt. Je kunt het gebruiken als spread op een broodje of toastje maar ook als saus door de pasta of  op carpaccio. Wist je dat in de pesto die je in de supermarkt kunt verkrijgen boordevol ingrediënten zit, die niet in Pesto thuis hoort?! Zoals kleurstoffen, smaakstoffen en toegevoegd suiker en zout.  Ja serieus! Zonde!  

 

 

 

 

 

 

 

In een handomdraai kun je met een blender of staafmixer zelf je gezonde pesto maken.

Recept: Traditionele pesto:

200 g basilicum,
een flinke hand pijnboompitjes
een handje Parmezaanse kaas
een scheutje olijfolie

Wanneer je een blender gebruikt is het handig om eerst de basilicum met een klein beetje water te blenden. Zonder water is het te droog en heeft de blender het erg moeilijk, ook duurt het dan lang voordat alles is fijngemalen.
Wanneer de basilicum fijn genoeg is kun je de rest toevoegen.  Blend alles tot een semi gladde massa. Proef! Mis je wat zout, voeg nog wat kaas toe, mis je een hartige smaak? voeg nog wat extra pijnboompitjes toe. Je kunt  het in een paar dagen in een glazen pot in de koelkast bewaren. De olie komt weer omhoog, roer alles even door elkaar voor gebruik.

Geschreven door: Yvonne Hollander, diëtist.

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie