Recept: Zomerse courgette boot

15 aug Recept: Zomerse courgette boot

IMG_0937In de zomermaanden en zeker bij warme dagen vindt ik het heerlijk om een lichte maaltijd te eten. Toch voldoet een salade niet altijd omdat je meer energie nodig hebt wanneer je gaat sporten of om te herstellen na een intensieve training. Deze courgette boot is gevuld met quinoa en kip waardoor je een goed verzadigd. De mango en de geitenkaas zorgen voor een ware smaakexplosie!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

1 courgette
100 gram quinoa
1 kipfilet in blokjes
chillipeper of pittige paprika poeder
75 g rucola
1/2 mango
geitenkaas

Hoe maak je het?
Snijd de courgette in de lengte door de helft, schraap met een lepel de zaadlijsten er uit en en leg deze in een ovenschaal en zet deze 10 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden.

Kook ondertussen de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking

Bak de kipfilet gaar en breng op smaak met chillipeper

Leg op het bord een beetje rucola en leg vervolgens de courgette er boven op

Wanneer de quinoa en de kipfilet gaar is, meng je dit door elkaar heen en breng op smaak met peper en zout.

Vul de courgette met het quinoa-kipmengsel en strooi de mangoblokjes er boven op.

Verkruimel als laatste de geitenkaas over het bord.

Eet smakelijk!

Deel mijn blog op        

Geen reactie's

Geef een reactie